Dagbog – januar 2013

Torsdag den 17. januar 2013
Nu har dagbogen vist ligget stille længe nok. Årsagen til stilheden er naturligvis, at der ikke sket alverden med byggeriet.

Intet drama. Huset har, helt efter planen, stået til udtørring med fuld skrald på varmen og affugtere kørende. HusCompagniets byggeleder har løbende foretaget fugtmålinger – både den generelle luftfugtighed samt fugtmålinger direkte i porrebetonelementerne – og nu skulle huset være klar til, at malerarbejdet kan begynde – det håber jeg i hvert fald, eftersom de er gået igang 🙂

Tirsdag var der også besøg af de håndværkere der skulle fuge omkring vinduer/døre og mellem murværk og udhæng. Arbejdet er udført – med en enkelt mangel – og det ser ganske fint ud.

Onsdag ankom der et par malere. Deres første opgave er at spartle alle vægge, og først derefter kan der tapetseres og males.

Malerne regner med at blive færdig med spartlingen torsdag eller fredag, hvorefter tapetsering kan opstartes i næste uge.

Vi har ventet længe henover jul og nytår og er glade for, at der endelig sker noget. Udvendigt mangler der ikke meget og det er små skridt der tages indvendigt. Det er sjovt sådan en forskel der er fra starten af byggefasen til nu. Til at begynde med kunne man se ændringer hver eneste dag, mens det på nuværende tidspunkt og fremover, hvor det er finishen der arbejdes med, næsten ikke er til at se hvad der er lavet.

Torsdag den 24. januar 2013
Første virkeligt alvorlige paniksituation kom i dag.

– Et opkald fra Uggerly El.

De har på topprofessionel vis konstateret, at der er 5-6 ugers leveringstid på vores røde gaskomfur – det kunne jeg godt havde fortalt dem – det er jo ikke en hyldevare 🙁

Vi har bekræftet bestillingen hos Uggerly El den 27. oktober 2012 – det kan derfor undre, at der ikke er mere styr på at få tingene hjem i god tid!

Sidste udmelding fra importøren blev, at komfuret i bedste fald kan leveres umiddelbart ifm overtagelse af huset – i værste fald noget senere.

Øv øv!!

Søndag den 27. januar 2013
Amalie og jeg kunne nå en kort tur til huset i dag. Det var spændende at komme forbi igen – især fordi arbejdet med opsætning af inventar startede fredag. I løbet af den forgangne uge havde malerne også færdiggjort malerarbejdet, så det var også rart at se huset uden de grå betonvægge 🙂


Inventar var opsat i begge badeværelser og de var også begyndt på bryggerset.

Besøget gav en ganske god fornemmelse af, at vi har foretaget nogle tilfredstillende valg omkring vores inventar – det bliver enormt spændende af se, hvordan det bliver, når de når til køkkenet – selvom vi måske skal vente på det røde gaskomfur 🙁

Tirsdag den 29. januar 2013
Så er der kommet køkkeninventar op. Vi er meget tilfredse 🙂

Byggeriet følger stadig planen. Vi er blevet indkaldt til foraflevering – allerede den 5. februar.